Cunoştinţe
Acasă > Cunoştinţe > Conţinut

Cunoștințe de tratare a căldurii

Fortificarea cunoștințelor privind tratamentul termic

Fortificarea cunostintelor de tratament termic - forjate

Mai întâi, definiți:

Forjarea este un tratament termic dublu de răcire și temperatură la temperaturi ridicate, iar scopul său este de a face piesa să aibă proprietăți mecanice generale bune.

Tratamentul de forjare: după stingerea metodei de tratare termică la temperatură ridicată, cunoscut sub numele de tratament forjat. Temperarea la temperaturi ridicate se referă la temperarea între 500-650 ° C. Forjarea poate face performanța oțelului, materialul într-un grad mare de ajustare, rezistența, plasticitatea și duritatea sunt mai bune, cu bune proprietăți mecanice cuprinzătoare. Tratamentul forjat pentru obținerea de sorbită temperată. Sorbitul temperat este format prin temperarea martensitei și este mărit cu mai mult de 500 până la 600 de ori sub un microscop optic metalografic. Se caracterizează prin distribuția carburilor în peletele matricei de ferită (inclusiv Cementite) ale organizației compuse. Este, de asemenea, o organizație de temperare a martensitei, un amestec de ferită și carburi granulare. În acest moment ferita nu are practic suprasaturație de carbon, carbură este, de asemenea, un carbid stabil. La temperatura camerei este o organizație echilibrată.

În al doilea rând, exemple de aplicații de forjare: 45 forjate din oțel

Forjarea este adesea folosită în oțelurile structurale cu conținut mediu de carbon (slab aliate), de asemenea utilizate în oțeluri turnate cu aliaj mic. Pe scurt, cerințele mecanice ale pieselor structurale înalte trebuie să fie procesarea forjată. (Încălzirea și temperarea, rafinarea termică) materialelor metalice care fac parte din procesul de tratare termică. Materiale în călire după temperatură înaltă temperare numit tratament forjare. Scopul este de a face oțelul să aibă o rezistență ridicată și o rezistență suficientă, cu proprietăți mecanice excelente. Cum ar fi arborele vertical, șurubul, uneltele și așa mai departe. De obicei, după părțile din procesare, dar și după martorul brut pentru prelucrarea mecanică.

45 piese forjate din oțel

45 de oțel este din oțel de structură carbon, performanță de procesare la cald și la rece sunt bune, bune proprietăți mecanice, iar prețul este scăzut, sursă largă, atât de utilizat. Slăbiciunea sa cea mai mare este gradul de înaltă densitate, dimensiunea secțiunii transversale și necesită piesă de lucru relativ mare nu ar trebui să fie utilizate. 45 temperatură de călire oțel în A3 + (30 ~ 50) ℃, în practică, în general, să ia limita superioară. Temperatura de stingere ridicată poate reduce viteza de încălzire a piesei de prelucrat, reduce oxidarea suprafeței și poate îmbunătăți eficiența muncii. Pentru a omogeniza austenita piesei de prelucrat, este necesar să aveți suficient timp de menținere. Dacă capacitatea reală instalată este mare, trebuie să extindeți durata izolației. În caz contrar, poate fi cauzată de încălzirea inegală cauzată de fenomenul de duritate insuficientă. Dar timpul de izolare este prea lung, vor fi cereale groase, decarburizare oxidativă grave, afectează calitatea de călire. Noi credem că, dacă cuptorul instalat este mai mare decât prevederile prevederilor procesului, timpul de încălzire și încălzire trebuie extins 1 /

Deoarece capacitatea de întărire a oțelului de 45 este scăzută, ar trebui să utilizați viteza de răcire a soluției de saramură de 10%. După ce piesa de prelucrat în apă, ar trebui să fie întărită, dar nu rece, în cazul în care piesa de lucru în apă rece în saramură, este posibil să se crape piesa, aceasta deoarece, atunci când piesa de prelucrat a răcit la aproximativ 180 ℃, austenita repede transformată în martenită Stresul tisular excesiv cauzat de. Prin urmare, atunci când răcirea piesei de prelucrat a fost rapid răcită în zona de temperatură, trebuie luată o metodă lentă de răcire. Deoarece temperatura apei este dificil de înțeles, pentru a fi experimentat, atunci când apa din bruiajul piesei de lucru se oprește, puteți răci aerul (cum ar fi uleiul se răcește mai bine). În plus, piesa de lucru în apă nu ar trebui să se deplaseze static, ar trebui să fie în conformitate cu forma geometrică a piesei de lucru, pentru mișcarea regulată. Mediu de răcire static, cu piesă de lucru statică, care determină duritate neuniformă, tensiune neuniformă care lasă deformarea piesei de prelucrat sau chiar crăpare. 45 forjate din oțel după duritatea de răcire ar trebui să atingă HRC56 ~ 59, posibilitatea secțiunii transversale mai mici, dar nu mai puțin de HRC48, în caz contrar, arată că piesa nu este complet stinsă, organizația poate să apară sorbit sau chiar ferită. temperarea, rămâne în matrice, nu în scopul forjării.

45 de oțel după călire temperatura de temperatură ridicată, temperatura de încălzire este de obicei 560 ~ 600 ℃, cerințele de duritate pentru HRC22 ~ 34. Deoarece scopul de forjate este de a obține proprietăți mecanice cuprinzătoare, astfel încât intervalul de duritate este largă. Dar desenele au cerințe de duritate, este necesară ajustarea temperaturii temperaturii conform desenelor pentru a asigura duritatea. Dacă unele componente ale arborelui necesită rezistență ridicată, cerințele de duritate pe înălțime; și unele unelte, cu piese de arbore clește, dar, de asemenea, forjare după frezare, de prelucrare a conectorului, cerințele de duritate pe partea inferioară. La timpul de menținere a temperaturii, în funcție de cerințele de duritate și de dimensiunea piesei de prelucrat, considerăm că duritatea după temperare depinde de temperatura de temperare și că timpul de temperare nu este, dar trebuie să se întoarcă prin piesa generală. Mai mult de o oră.


Jingjiang Jinlun Machine Manufacturing Co, Ltd.

S